Història de L'Altra Ràdio

Laltra ràdio comença la seva 38ena temporada el dijous 7 setembre, amb ledició 2246. Es manté lhorari demissió dels dijous, a les 22:05 i la repetició els diumenges,  a les 24 hores.

En el primer programa participa el músic Ramon Grau integrant de Los Manolos, grup rumbero que aquell estiu havia retornat als escenaris amb motiu dels 25 anys dels JJOO de Barcelona 92, i fundador de l’empresa Webfine especialitzada en la distribució audiovisual a internet des de la plataforma streamingbarcelona.com.

Manel Vàzquez, com a President de la Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT) s’incorpora a l’equip del programa.


El dimecres 29 de novembre Cinto Niqui participa en l’acte d’inauguració de l’exposició amb motiu dels 20 anys de Sants 3 Ràdio, a les Cotxeres de Sants. Des dels seus inicis el programa ha mantingut una estreta relació amb els seus creadors: Olerguer Forcades i Jordi Sunyer.


L'Albert Malla fa a Internet i en diverses emissores la sèrie "Una Vida de Ràdio". Té  l'amabilitat de recopilar molts fragments de L'altra ràdio, que parlaven d'ell o de les emissores que ha treballat, als espais 88 i 89 de la seva sèrie radiofònica, que es pot escoltar a Ivoox. En nom de tot l'equip de L'altra ràdio gràcies per la seva deferència vers els qui, des de fa 38 anys, fem el programa.


El dijous 28 de desembre de 2017 L’altra ràdio emet una edició especial dedicada a “La ràdio feta pels joves”. Els alumnes de Segon d'ESO de l'Institut Quatre Cantons del Poble Nou de Barcelona, durant cinc setmanes havien preparat tres reportatges radiofònics per al programa, sota la coordinació del professor Jordi de Manuel. Dies abans Pitu Martínez i Cinto Niqui van anar a l’Institut a fer la proposta i a parlar del llenguatge radiofònic i de com es fa un programa de ràdio. En aquest programa també participen Oleguer Forcades i Sergi Loras, de Sants 3 Ràdio, amb motiu dels 20 anys de l’emissora, i Pere Ribes, un jove invident de 12 anys que fa de comentarista a les transmissions de futbol de Ràdio Olot i que havia merescut un dels premis de Ràdio Associació de Catalunya i de l’ONCE aquell any.


L’altra ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio, el dimarts 13 de febrer de 2018, a les 19 hores, a la sala Jacint Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda núm. 6 de la ciutat de Barcelona. Es van enregistrar dues hores de programa cara al públic amb la presència de destacades personalitats, periodistes i artistes. Els espais es van emetre els dijous 15 i 22 de febrer, a les 22 hores (https://www.youtube.com/watch?v=t7ExmFRfh9U)

Hi van participar: Laia Ortiz, tinenta d’alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; Carles González, director de la Corporació RTVE a Catalunya; Neus Bonet, Degana del Col·legi de Periodistes; Jaume Serra, director de Ràdio Barcelona i SER Catalunya; Jordi Margarit, director adjunt de RAC1 i president de Ràdio Associació; Sergi Vicente, director de Beteve; Vicenç Sanclemente, sots-director de Ràdio 4; Enric Frigola, coordinador de Ràdio Estel; Josep Maria Martí, Director de l’Observatori de la Ràdio de la UAB; Josep Pitarch, Cap de la Unitat de Cultura i Esports de la ONCE; Marga Lluch, directora del programa Més que esports de Ràdio 4; Albert Malla, director del programa Cocodril Club de Ràdio Marca; Xavier Garcia, tècnic de so de RNE a Catalunya; Oleguer Forcades, director Sants 3 Ràdio; Alba Legide, de Boca Ràdio; Ricard Faura, Ponent de Ciències i Tecnologia de l’Ateneu Barcelonès; Susanna Tavera, catedràtica en Història Contemporània a la UB; Luis Segarra, de Guía de la Radio; Anna Pérez, mestra de l'escola Mossèn Jacint Verdaguer; Pitu Martínez, col·laborador de L’altra ràdio a l’escola; Miquel Àngel Sàez, president de la Federació Catalana de Radioaficionats; Manel Vàzquez president de la Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT); Eduard Garcia-Luengo, del Radio Club La Salle; Toni Moyano de l’Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya; Francsico Rubio, president d’honor de l’Associació DX Barcelona. El grup de rumba mestissa Alma de Boquerón va interpretar quatre temes.

L’acte va servir per premiar la trajectòria professional de Luis Segarra, al capdavant de Guía de la Radio durant 20 anys. El director de la Corporació RTVE a Catalunya, Carles González, li va lliurar el trofeu de reconeixement de L’altra ràdio, Cocodril Club i la ràdio barcelonina.  Aquests dos programes van presentar el seu manifest a favor de la creació d’un Museu de la Ràdio a la ciutat de Barcelona (https://altraradio.cat/formulari.html). La tinenta d’alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, va rebre el Manifest de mans del director de l’Observatori de la Ràdio de la UAB, Josep Maria Martí, i es va comprometre a traslladar la proposta als responsables de cultura del govern municipal. Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya va anunciar que, si es crea el Museu de la Ràdio, posa a la seva disposició tot l'arxiu sonor dels programes presentats als Premis RAC.